Hoge waardering Nederlands kalfvlees door zorgvuldige en veilige productie

Nederland is een grote producent van kalfsvlees en wereldwijd zelfs de grootste leverancier. Een deel van het vlees wordt geconsumeerd in eigen land, maar het meeste (95%) gaat naar het buitenland, afgestemd op de klantwensen binnen en buiten de EU. Afnemers waarderen de vleeskwaliteit, maar ook de zorgvuldige en veilige manier van produceren in Nederland.…

Lees meer

De dubbeldoelkoe: de duurzame allrounder

In Nederland zijn er koeien die puur voor hun melkproductie gehouden worden en koeien die juist voor het vlees gefokt worden. De dubbeldoelkoe combineert – zoals de naam al doet vermoeden – beide functies. Deze koe mag je met recht een duurzame allrounder noemen. Bekende dubbeldoelkoe-rassen in Nederland zijn de Groninger blaarkop, Fleckvieh en Lakenvelder…

Lees meer

Nukatransport bij koude

Kalveren zijn tot een leeftijd van zes weken nog niet in staat om hun lichaamstemperatuur goed te reguleren. Daarom zijn ze zeer gevoelig voor zowel hitte als kou. Bij een omgevingstemperatuur beneden 10°C moeten er voorzieningen worden getroffen om te voorkomen dat de kalveren te veel afkoelen. Het kalf en koude De comfortzone voor de…

Lees meer