Vee&Logistiek Nederland veroordeelt krachtig misstanden tijdens veetransport

Vee&Logistiek Nederland is uiterst onaangenaam verrast door een nieuwsreportage van RTL, d.d. 7 december 2022, waarin beelden worden getoond van dieronvriendelijk handelen tijdens het verladen van vee. De undercoverbeelden stroken in geen enkel opzicht  met de dagelijkse praktijk, de wijze waarop met dieren moet worden omgegaan en de uitgangspunten van de RESPECT VEE campagne. Vee&Logistiek…

Lees meer

Veekoopman schrijft boek over zijn belevenissen

Voormalig veekoopman Bonne Speerstra schreef Loven en bieden; een boek waarin hij vertelt hoe hij opgroeide, hoe hij in de veehandel terechtkwam en wat hij daar meemaakte. Hij heeft niet alleen een vlotte pen, maar ook een vlotte babbel. In gesprek met Bonne Speerstra (78) vliegen de anekdotes je om de oren. Aan belevenissen geen…

Lees meer

‘Waarom kiezen media in onderwerpen over vlees zo eenzijdig voor gasten die deze producten niet blieven?’

“Johan Remkes verwijt in zijn rapport over stikstof dat politiek en media te weinig oog hebben voor wat leeft op het platteland. Die kloof is voor het onderwerp stikstof nog enigszins te overzien, maar voor het thema vlees lijkt die onoverbrugbaar”, stellen de voorzitters van Producten Organisatie Varkenshouderij, Vee & Logistiek Nederland en de Centrale…

Lees meer

Dutch Food Week laat kracht van Nederlands voedsel zien

Tijdens Dutch Food Week 2022, van 8 tot en met 15 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde over Nederlands voedsel door allerlei evenementen rondom dit thema te organiseren. Zo vertellen zij het complete verhaal van grond tot mond. Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food, brengt de positieve…

Lees meer

Werkelijk aantal vleeseters ligt stuk hoger dan wordt gedacht

De gemiddelde Nederlander denkt dat 74% van de Nederlanders weleens een stukje vlees eet. In werkelijkheid ligt dit aantal een stuk hoger. Maar liefst 94% van alle Nederlandse consumenten eet regelmatig vlees. Negen op de tien doet dat zeker drie keer per week. Dat blijkt uit onderzoek van Zest Marketing in opdracht van de Producenten…

Lees meer

Nederland Vleesland reageert op Haarlems verbod op vleesreclame

Met een prikkelende abri-actie in Haarlem reageert Nederland Vleesland op het aanstaande verbod op vleesreclames in de Noord-Hollandse stad. Op de posters van Nederland Vleesland wordt een broodje hamburger getoond waarvan de burger verstopt is achter een zwart balkje. ‘Dit is geen vleesreclame’ staat erboven. Vlees hoort bij Nederland, schrijft Nederland Vleesland in een toelichting…

Lees meer

Gevaarlijke gehaktballen en spareribs in de bosjes: ‘Stel je voor dat daar het virus in zit’  

Zes bestuursleden van Vee&Logistiek Nederland, POV, LTO, COV en KNMvD hebben afgelopen week afval opgeruimd op parkeerplaats het Gevlocht langs de A67 bij het Noord-Brabantse Asten. Ze vragen daarmee aandacht voor het risico dat achtergelaten etensresten in de natuur vormen voor de verspreiding van de Afrikaanse Varkenspest (AVP). „Er lag veel gevaarlijk afval tussen de…

Lees meer

Hanna van Hendrik: een must-see theatervoorstelling over boeren in de roerige jaren zeventig – actueler dan ooit

Hanna van Hendrik is een indrukwekkend theaterspektakel in de hangars van Vliegveld Twenthe tussen Oldenzaal en Enschede. Alhoewel het stuk terugblikt op de roerige zeventiger jaren is de boodschap actueler dan ooit. Evenals destijds komen boeren ook nu in opstand tegen onrechtvaardig en eenzijdig opgelegd beleid. Het is een confrontatie tussen emotie en liefde voor…

Lees meer