Over de Campagne

RESPECTvee is de campagne van VEE&LOGISTIEK Nederland waarin we laten zien hoe het verzamelen en transporteren van vee in de praktijk gaat.

We laten zien hoe veehandelaren, veetransporteurs, veeverzamelaars en im- en exporteurs van levend vee werken met passie voor hun vak en met RESPECT voor het vee. In de video legt Helma Lodders, voorzitter van Vee&Logistiek Nederland dat uit.

De sector heeft een cruciale rol
De wereldbevolking groeit van zeven naar negen miljard mensen, wat de vraag naar voedsel, en vooral naar voedzame dierlijke eiwitten, doet toenemen. Ondernemers in de veelogistieke sector spelen hierin een cruciale rol door het proces van boer tot bord te faciliteren: op een gegeven moment wordt het vee op een respectvolle manier verzameld, vervoerd en uiteindelijk verwerkt tot voedzaam vlees. Of het gaat naar het buitenland waar vraag is naar bijvoorbeeld melkkoeien.

Met respectvolle handel en transport, dieren op de juiste plek
Omdat dieren op een bepaald moment de boerderij moeten verlaten, zorgt de handel en het transport van vee ervoor dat ze op de juiste plek terechtkomen, gebaseerd op vraag en aanbod. Dit hele proces gebeurt met RESPECT. Door respect te tonen voor de dieren, geven zij ons voedsel (melk, vlees, eieren) terug. Hoe mooi is dat! Het is belangrijk dit te erkennen en dankbaar te zijn voor de bijdrage van deze dieren aan ons leven en welzijn. Tegelijkertijd moeten we ook zuinig zijn op de mensen die in deze sectoren werken, want zij zorgen voor ons voedsel.

Vakmensen in de sector tonen RESPECT voor dieren tijdens hun werk, bewust als ze zijn van de verantwoordelijkheid voor het voeden van miljarden mensen wereldwijd.

 

 

RESPECT

RESPECT is een gevoel van bewondering, ontzag of eerbied

Dit kan RESPECT zijn voor mensen op grond van iemands kwaliteiten of prestaties of ten opzichte van dieren of andere zaken. RESPECT betekent oorspronkelijk 'omzien naar', en geeft aan dat iemand rekening houdt met een ander.