Rundvee
Hoge waardering Nederlands kalfvlees door zorgvuldige en veilige productie
Nederland is een grote producent van kalfsvlees en wereldwijd zelfs de grootste leverancier. Een deel van het vlees wordt geconsumeerd in eigen land, maar het meeste (95%) gaat naar het buitenland, afgestemd op de klantwensen binnen en buiten de EU. Afnemers waarderen de vleeskwaliteit, maar ook de zorgvuldige en veilige manier van produceren in Nederland.…
Lees meerDe dubbeldoelkoe: de duurzame allrounder
In Nederland zijn er koeien die puur voor hun melkproductie gehouden worden en koeien die juist voor het vlees gefokt worden. De dubbeldoelkoe combineert – zoals de naam al doet vermoeden – beide functies. Deze koe mag je met recht een duurzame allrounder noemen. Bekende dubbeldoelkoe-rassen in Nederland zijn de Groninger blaarkop, Fleckvieh en Lakenvelder…
Lees meerNederlandse pinken geven Pakistaanse en Egyptische veestapel kwaliteitsimpuls
In het voorjaar van 2022 maakten 264 pinken – koeien in de leeftijd van zes tot twaalf maanden – de oversteek van Nederland naar Pakistan en Egypte om de veestapel aldaar een kwaliteitsimpuls te geven. De pinken zijn geselecteerd op hun fysieke kenmerken, zoals sterke poten met gezonde klauwen en hakken, en een maaginhoud die…
Lees meerNukatransport bij koude
Kalveren zijn tot een leeftijd van zes weken nog niet in staat om hun lichaamstemperatuur goed te reguleren. Daarom zijn ze zeer gevoelig voor zowel hitte als kou. Bij een omgevingstemperatuur beneden 10°C moeten er voorzieningen worden getroffen om te voorkomen dat de kalveren te veel afkoelen. Het kalf en koude De comfortzone voor de…
Lees meer