Consumptie
Werkelijk aantal vleeseters ligt stuk hoger dan wordt gedacht
De gemiddelde Nederlander denkt dat 74% van de Nederlanders weleens een stukje vlees eet. In werkelijkheid ligt dit aantal een stuk hoger. Maar liefst 94% van alle Nederlandse consumenten eet regelmatig vlees. Negen op de tien doet dat zeker drie keer per week. Dat blijkt uit onderzoek van Zest Marketing in opdracht van de Producenten…
Lees meerNederlands vlees is gegarandeerd veilig
Nederlands vlees is gegarandeerd veilig om te consumeren. Dat is deels te danken aan de strenge wet- en regelgeving en de zorgvuldige kwaliteitscontrole door bijvoorbeeld de voedsel en warenautoriteit NVWA. Daarnaast gaan de bedrijven zelf verder dan de wettelijke eisen met bovenwettelijke kwaliteitssystemen, haccp-regels en data-uitwisseling. Nederlands vlees is gegarandeerd vrij van antibiotica, dankzij wachttermijnen…
Lees meerDit staat er op de etiketten en labels op verpakkingen van voedingsmiddelen
Consumenten willen steeds uitgebreider geïnformeerd worden over een product om bewuste keuzes te kunnen maken. Omgekeerd wil een producent graag zaken naar een gebruiker communiceren. Daarom is op verpakkingen van levensmiddelen steeds meer informatie te vinden. In wetgeving van de EU en van afzonderlijke lidstaten staat waaraan voedsel en voedselproductie moet voldoen. Speciale overheidsinstanties, zoals…
Lees meerNederlanders eten minimaal een keer per week vlees
Circa 96% van de Nederlandse consument eet één of meer keer per week vlees en besteedt daar zo’n 22% van de uitgaven aan voeding aan. Circa 55% van de consument is flexitariër, slaat weleens een dag over en kiest ‘bewuster’ en vaker ‘duurzamer’. Op jaarbasis (stand 2016) eet de Nederlander zo’n 33,4 kilo vlees en…
Lees meer