Hoge waardering Nederlands kalfvlees door zorgvuldige en veilige productie

Gepubliceerd op: 27 maart 2023

Kalveren

Nederland is een grote producent van kalfsvlees en wereldwijd zelfs de grootste leverancier. Een deel van het vlees wordt geconsumeerd in eigen land, maar het meeste (95%) gaat naar het buitenland, afgestemd op de klantwensen binnen en buiten de EU. Afnemers waarderen de vleeskwaliteit, maar ook de zorgvuldige en veilige manier van produceren in Nederland.

Van een kalf worden nagenoeg alle delen benut. Zelfs huiden, beenderen en bloed krijgen nuttige bestemmingen, zodat de productie van het vlees zo duurzaam mogelijk is.

Er zijn diverse soorten kalfsvlees. Kalfsvlees komt van kalveren tot een leeftijd van acht maanden, die gevoerd zijn met kalvermelk en ruwvoer. Daarnaast is er rosé kalfsvlees van kalveren van acht tot twaalf maanden. Verder is er de categorie jong rosé kalfsvlees van dieren tot acht maanden, gevoerd met vezelrijke mengvoeders.

Bron: Vlees.nl