Prijzen voor varkenshouderijen met beste douche- en reinigingsopties 

Gepubliceerd op: 4 april 2022

Varkensdouche

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) breidt de competitie om de douche-award dit jaar uit met een R&O-award. Daarbij gaat het om de beste reinigings- en ontsmettingsplekken voor veetransport.

‘Een comfortabele douche en een goede reinigings- en ontsmettingsplek zijn een goed begin voor een goede ‘biosecurity’ op het bedrijf. Wat inhoudt dat het risico van insleep van ziekte geminimaliseerd wordt.’ Aldus de motivatie van de POV om naast de douche-award dit jaar ook een competitie te houden om een R&O-Award.

Met de twee awards wil de POV op een positieve manier extra aandacht vragen voor bioveiligheid op het varkensbedrijf. ‘Daarom zijn wij voor de douche award op zoek naar het bedrijf met de beste en fijnste douche waar altijd schone en voldoende kleren liggen, een goede scheiding is tussen schoon en vies en waar bijvoorbeeld ook een vrouw iets kan vinden in haar maat.’

Voor de R&O award is de POV op zoek naar het bedrijf met de beste reinigings- en ontsmettingslocatie voor de veetransporten. ‘Hierbij kun je denken aan voldoende (warm) water, vloeistofdichte vloeren en voldoende reinigingsmiddel.

Bron: PigBusiness