Mooiste reinigingsplaats voor vrachtwagens staat in Leerbroek

Gepubliceerd op: 28 juni 2022

R&O Award 2022 voor familie De Jong

De beste en mooiste reinigings- en ontsmettingsplaats voor vrachtwagens staat in het Utrechtse Leerbroek. Het varkensbedrijf van de familie De Jong aldaar ontving voor zijn goede schoonmaakfaciliteiten de R&O Award 2022.

De reinigings- en ontsmettingsplaats van de familie De Jong is overdekt en compleet uitgerust met onder meer hogedrukspuiten, voldoende water en diverse reinigings- en ontsmettingsmiddelen. Na het lossen van de varkens kunnen de vrachtwagens ter plekke volledig gereinigd en ontsmet worden om vervolgens weer schoon de weg op te kunnen. “Voor ons is dat enorm belangrijk zeker met de risico’s voor insleep van de Afrikaanse varkenspest”, reageert Linda Verriet, voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV)

Voor de winnaars is hun uitgebreide reinigings- en ontsmettingsplaats iets vanzelfsprekends. “We bouwen voor miljoenen en de laatste 1.000 euro voor een pompje is moeilijk, waar hebben we het dan over?” aldus de familie De Jong.

De R&O Award (R&O staat voor Reinigen en Ontsmetten) is een initiatief van de POV en belangenbehartiger Vee & Logistiek Nederland.

Hoofdfoto: de familie De Jong ontvangt de R&O Award 2022 uit handen van POV-voorzitter Linda Verriet

Bron: Nieuwe Oogst