Dutch Food Week laat kracht van Nederlands voedsel zien

Gepubliceerd op: 6 oktober 2022

DFW

Tijdens Dutch Food Week 2022, van 8 tot en met 15 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde over Nederlands voedsel door allerlei evenementen rondom dit thema te organiseren. Zo vertellen zij het complete verhaal van grond tot mond.

Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food, brengt de positieve kracht van het Nederlandse voedsel in beeld. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten tijdens de achtste editie van de Dutch Food Week zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van het Nederlandse voedsel.

Met de open vraag ‘Wat eten we?’ wordt iedereen uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over voedsel. In elke klas, bij elk bedrijf en aan iedere keukentafel. Die gesprekken kunnen gaan over het gerecht dat gegeten wordt, maar ook complexere thema’s worden niet vermeden, zoals de footprint van de maaltijd en het productieproces.

Dutch Food Week 2022 is voor iedereen: van jong tot oud, van professional tot geïnteresseerde en van carnivoor tot vegan. Op DutchFoodWeek.nl staat wat er deze week allemaal te doen is.