13 jonge ondernemers klaar voor de toekomst: vijfde editie Jaaropleiding Veehandelaar van start

Gepubliceerd op: 17 september 2024

Scherm­afbeelding 2024-09-16 om 14.17.19

Met veel enthousiasme verwelkomt Vee&Logistiek Nederland dertien jonge ondernemers voor de vijfde editie van de Jaaropleiding Veehandelaar. Deze ambitieuze veehandelaren krijgen via de Veehandels-Academy de kans om hun kennis over dierenwelzijn, diergezondheid en bedrijfsvoering verder te ontwikkelen.

Brede focus op vakkennis
De jaaropleiding Veehandelaar behandelt alle aspecten van het vak, met extra aandacht voor dierenwelzijn en diergezondheid. Deelnemers leren hoe ze de gezondheid van vee kunnen monitoren en de fysieke en mentale conditie van dieren kunnen herkennen. Ze worden getraind in wet- en regelgeving rondom dierenwelzijn en krijgen inzicht in dierziekten en preventie. Daarnaast worden ze geschoold in bedrijfsmatige vaardigheden zoals boekhouding, communicatie en het opstellen van een ondernemingsplan, waarmee ze hun eigen bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. De opleiding wordt afgesloten met een meerdaagse excursie naar het buitenland, dat zorgt voor een unieke leerervaring.

Voorzitter Helma Lodders benadrukt de positieve energie in de sector:
“𝑂𝑛𝑑𝑎𝑛𝑘𝑠 𝑢𝑖𝑡𝑑𝑎𝑔𝑒𝑛𝑑𝑒 𝑡𝑖𝑗𝑑𝑒𝑛 𝑖𝑠 ℎ𝑒𝑡 𝑓𝑎𝑛𝑡𝑎𝑠𝑡𝑖𝑠𝑐ℎ 𝑜𝑚 𝑡𝑒 𝑧𝑖𝑒𝑛 𝑑𝑎𝑡 𝑧𝑜𝑣𝑒𝑒𝑙 𝑗𝑜𝑛𝑔𝑒 𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑛𝑒𝑚𝑒𝑟𝑠 ℎ𝑢𝑛 𝑝𝑎𝑠𝑠𝑖𝑒 𝑣𝑜𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑣𝑒𝑒ℎ𝑎𝑛𝑑𝑒𝑙 𝑣𝑒𝑟𝑑𝑒𝑟 𝑤𝑖𝑙𝑙𝑒𝑛 𝑜𝑛𝑡𝑤𝑖𝑘𝑘𝑒𝑙𝑒𝑛. 𝐼𝑘 𝑤𝑒𝑛𝑠 ℎ𝑒𝑛 𝑣𝑒𝑒𝑙 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠!”

Over de Veehandels-Academy
De Veehandels-Academy is het opleidingsinstituut van Vee&Logistiek Nederland en speelt een belangrijke rol in de professionalisering van de veehandel en het veetransport. Het helpt jonge ondernemers hun vakkennis bij te werken en mee te groeien met een veranderende markt. Door schaalvergroting, nieuwe regelgeving en de toenemende vraag naar professionaliteit is bijscholing cruciaal. Het doel van het opleidingsinstituut is om deelnemers praktische handvatten te geven over hoe ze bij kunnen dragen aan dierenwelzijn, diergezondheid en duurzaamheid. Zo ontwikkelen ze een bredere kijk op hun vak en worden opgeleid tot deskundige vakmensen in de veehandel.